Veelgestelde vragen over het PAZIO platform

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u als eindgebruiker van het PAZIO platform graag meer wilt weten over wat PAZIO concreet doet. Jaren geleden had u eigenlijk alleen te maken met uw huisarts en de assistente, dat is de laatste tijd wel anders geworden.

We hebben voor u deze pagina ingericht zodat u meer te weten kan komen over wat PAZIO doet, wat het verband is tussen PAZIO en uw gezondheidscentrum en privacy. Staat de informatie die u zocht er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wie is wie?

1. Wie is PAZIO?

PAZIO staat voor Patiënt Georiënteerde Informatie Omgeving. PAZIO is onderdeel van het UMC Utrecht en gevestigd in De Bilt. Lees hier meer over de missie en visie van PAZIO.

2. Wat doet PAZIO?

PAZIO is de leverancier van het portaal. Als PAZIO leggen wij koppelingen tussen de verschillende aanbieders van zorg. Zo kunnen in een portaal bijvoorbeeld huisartsdiensten en fysiotherapiediensten worden samengebracht door PAZIO.

Als PAZIO leggen wij dus de koppeling zodat u als patiënt vanuit één portaal met één keer inloggen toegang heeft tot uw zorg en welzijn. Als PAZIO hebben wij dus geen toegang tot medische gegevens. Wij verzorgen puur een schil en adviseren gezondheidscentra ook in het proces van de online diensten opzetten.

3. Wat is het verband tussen mijn gezondheidscentrum en PAZIO?

Wij verzorgen puur een etalage waar alleen u in kunt kijken. Uw zorgaanbieder(s) presenteren in deze etalage hun online diensten aan u. Wij regelen de etalage en vanuit daar de koppelingen naar de verschillende online diensten.
PAZIO is dus verantwoordelijk voor de techniek en uw gezondheidscentrum voor de rest.

Als u een foutmelding krijgt als u op een dienst klikt, of het lukt u niet om online een afspraak te maken kunt u dat melden bij PAZIO. Indien nodig overleggen wij natuurlijk met uw gezondheidscentrum.
Maar als u met spoed een huisarts nodig heeft, nog geen antwoord heeft gehad op uw eConsult, u wilt voortaan naar een andere huisarts of u heeft een medische vraag, dan dient u contact op te nemen met uw gezondheidscentrum.

4. Wat is de relatie van PAZIO tot het UMC Utrecht?

UMC Utrecht is een van de initiatiefnemers achter PAZIO. PAZIO is daarmee nog altijd onderdeel van het UMC Utrecht.

5. Waarom staan er verschillende tabbladen open met verschillende namen? Wie zijn die partijen?

PAZIO verzorgt de koppeling tussen verschillende aanbieders van software. Het kan dus zijn dat u wel eens een andere naam ziet staan, dat is een softwareleverancier.

Uw gezondheidscentrum werkt met bepaalde systemen die wij koppelen voor u. Zo heeft u inzicht in uw gegevens zonder dat u in aparte systemen hoeft in te loggen. U hoeft maar één keer in te loggen met DigiD.

Privacy

6. Wat doet PAZIO met mijn gegevens?

Uw medische gegevens kan PAZIO niet inzien. Uw medische gegevens zijn alleen inzichtelijk voor u en uw desbetreffende zorgverleners en staan ook alleen daar opgeslagen. Uw zorgverleners hebben te maken met beroepsgeheim dus zullen ook nooit medische informatie over u met ons delen.

7. Wie hebben er allemaal toegang tot mijn medische gegevens?

PAZIO heeft geen inzicht in uw medisch dossier, dat willen wij ook niet en is ook niet nodig. Wij verzorgen puur een etalage waar alleen u in kunt kijken en waarin uw zorgaanbieder(s) hun online diensten aan u kunnen presenteren.

Uw medische gegevens zijn alleen inzichtelijk voor u en uw desbetreffende zorgverleners en staan ook alleen bij uw zorgverleners opgeslagen. Andere partijen hebben hier geen toegang toe en kunnen hier ook geen inzicht in krijgen.
Het portaal waar u inlogt is ook alleen een dienst voor u als patiënt. Uw zorgverlener(s) wikkelen zaken nog steeds in hun eigen systemen af, wij als PAZIO zorgen ervoor dat het voor u na één keer inloggen online inzichtelijk is.

8. Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Privacy en veiligheid van uw gegevens zijn voor PAZIO heel belangrijk. Op 25 mei 2018 ging de nieuwe Europese privacywet in. Naar aanleiding van deze nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hebben wij ons privacybeleid verbeterd.

9. Wat betekent dit voor u en ons?

In het portaal is voor gebruikers een privacyverklaring gepubliceerd. Het doel van deze privacyverklaring is om u als gebruiker te helpen begrijpen welke persoonlijke gegevens er gebruikt worden, waarom dat nodig is en wat er wordt gedaan om ze te beschermen.

Ook zijn er (nieuwe) verwerkersovereenkomsten gesloten tussen PAZIO en onze klanten. Hiermee regelt uw zorg- of welzijnsaanbieder dat PAZIO zorgvuldig met persoonsgegevens omspringt en zich aan de afspraken houdt die uw zorg- of welzijnsaanbieder hierover met u heeft gemaakt.